De geroosterde champignons door de salade waren lekker.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g grotchampignons
100 ml olijfolie
200 g sperziebonen
1 blik witte reuzenbonen (400 g), uitgelekt
1 rode ui, in ringen
50 g rucola, gewassen
sap van een ½ citroen
3 el port
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
- Borstel de champignons schoon en leg ze op een bakplaat. Schep ze om met 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de champignons 10 min. in het midden van de oven.
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat uitlekken. Mix in een kom de reuzebonen met de uiringen en rucola en verdeel over de borden. Verdeel er de sperziebonen en de kleiner gesneden gegrilde champignons over.
- Klop het citroensap met de port en de rest van de olie in een kom en breng op smaak met wat zout. Lepel de dressing over de salades en bestrooi met zwarte peper.
Voor een meer zomerse smaak lepelde ik er wat pesto overheen.
Recept Eke Mariën van Koken met Kennis voor Delicious
Geen opmerkingen:
Een reactie posten