dinsdag 21 april 2020

Groene Asperges, de Allerlekkerste en Allermakkelijkste




Ik heb ervan genoten/ Zo simpel en zo lekker. Geen quiche, geen geitenkaas, geen eieren erbij. Gewoon zo, puur, met een glas wijn.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bossen groene asperges
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • Parmezaanse kaas


Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 220 °C en breek de houtige uiteinden van de groene asperges af.

  1. Verdeel de groene stengels over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Masseer de olie in en breng op smaak met zout en peper.
  2. Sla de knoflooktenen plat met een mes en voeg ze toe aan de ovenschaal die je vervolgens 20 minuten in de oven zet. 
  3. Wanneer de 20 minuten voorbij zijn, komt de magie. Besprenkel de balsamico over de loeihete asperges. Dit knettert en verdampt.
  4. Rasp Parmezaanse kaas over de groene asperges heen naar smaak. En geniet van deze stropige, zoutige en gezonde lekkernij.
24Kitchen

Geen opmerkingen: