woensdag 27 mei 2020

Hartige Cheesecake met Tijm





Ik maakte een klein taartje in een springvorm van 12 cm met 2/3 van de ingrediënten.

Ingrediënten voor een springvorm van 18 cm:

  • 70 gram boter
  • 14 sneetjes biscottes
  • 60 gr pecorino
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 350 gram ricotta
  • 3 eieren
  • tijmblaadjes
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn, giet er bij beetje de gesmolten boter bij.
  2. Verdeel het mengsel over op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm. 
  3. Meng 350 g ricotta met 60 g geraspte pecorino-kaas, 4 gehakte gedroogde tomaten, 3 eieren, zout, peper en tijm. Giet alles in de vorm en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180℃

Geen opmerkingen: