Ingrediënten:
• 400 gr sperziebonen
• 3 middelgrote aardappelen
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• extra vergine olijfolie
• peterselie
• zout
• zwarte peper
Bereiding:
- Kook sperziebonen acht tot tien minuten in kokend water met zout.
- Schil intussen de aardappelen, was ze, droog ze en snijd ze in plakjes van ongeveer drie millimeter dik. Dit gaat het beste met een mandoline of een scherp mes.
- Giet de sperziebonen goed af en snijd de grotere doormidden.
- Verwarm in een pan drie eetlepels olie en laat de knoflook smaak afgeven en verwijder zodra hij goudbruin is. Voeg de fijngesneden ui toe en bak op laag vuur tot ze transparant zijn.
- Leg de aardappelschijfjes in de pan, laat ze op hoog vuur kleuren en bak ze ongeveer een half uur, draai ze een paar keer met uiterste delicatesse om ze niet te breken. Voeg de sperziebonen toe en kook op laag vuur in een afgedekte pan ongeveer tien minuten.
- Proef op zout en peper. Strooi er de gehakte peterselie over.
Fagioli e Patate, recept uit La cucchiao d'argento
Geen opmerkingen:
Een reactie posten