Dit is nog een recept vanuit het begin van de crisistijd, toen we nog massaal pasta insloegen. Zo leer je hoe eenvoudige maaltijden héél lekker kunnen zijn. Hier met slechts een paar ingrediënten. Wel pasta van een goed merk en de Sardijnse pecorinokaas had ik nog van een Italiaanse markt.
Ingrediënten:
- 250 gr (holle) eierpasta
- 30 basilicumblaadjes
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel geraspte pecorino
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
- Vijzel 30 verse basilicumblaadjes met een klein teentje knoflook, een snufje zout, 1 eetlepel geraspte pecorino- kaas en 3 eetlepels extra vergine olijfolie .
- Kook 250 g bij voorkeur garganelli of ei- maccheroncini in overvloedig gezouten water en laat ze al dente uitlekken.
- Kruid de pasta onmiddellijk met de huisgemaakte basilicumpesto en serveer als voorgerecht.
Het was smullen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten