maandag 18 mei 2020

Pasta met Basilicum (Crisiskoken)


Dit is nog een recept vanuit het begin van de crisistijd, toen we nog massaal pasta insloegen. Zo leer je hoe eenvoudige maaltijden héél lekker kunnen zijn. Hier met slechts een paar ingrediënten. Wel pasta van een goed merk en de Sardijnse pecorinokaas had ik nog van een Italiaanse markt.

Ingrediënten:
  • 250 gr (holle) eierpasta
  • 30 basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte pecorino
  • 1 teentje knoflook

Bereiding:

  1. Vijzel 30 verse basilicumblaadjes met  een klein teentje knoflook, een snufje zout, 1  eetlepel  geraspte pecorino- kaas en 3 eetlepels extra vergine olijfolie .
  2. Kook  250 g bij voorkeur garganelli of ei- maccheroncini in overvloedig gezouten water en laat ze al dente uitlekken.
  3. Kruid de pasta onmiddellijk met de huisgemaakte basilicumpesto en serveer als voorgerecht.
Het was smullen.


Geen opmerkingen: