donderdag 23 september 2010

Wortelpuree van Casa Moro


WORTELPUREE MET KARWIJZAAD EN FETA
750 gr biologische wortels, schoongeboend
4 eetlepels olijfolie, plus extra voor besprenkelen
zeezout en zwarte peper
1 eetlepel karwijzaad, grofgewreven in een vijzel
2 eetlepels grofgehakte verse munt
100 gram feta
knapperig pitabrood
verwarm de oven voor op 200 gr.
Snijd de wortels in plakjes die niet dikker zijn dan 2 cm. Meng ze met de helft van de olijfolie en wat zout en peper en doe ze in een braadslede.
Dek die af met alumiliumfolie en rooster de wortels circa 45 minuten of tot ze helemaal gaar zijn Neem ze uit de oven, laat ze enigszins afkoelen en draai ze door een roerzeef, pureer ze met een stamper of in een foodprocessor, doe de wortelpuree in een kom en roer het karwijzaad erdoor met de helft van de munt, de resterende olijfolie en zout en peper.
Daarna de feta erover verkruimelen en de resterende munt.

Was heel erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen