woensdag 22 september 2010

Sperziebonen met mosterdsaus

Tussen de middag de laatste sperzieboontjes uit de moestuin van Henk en Wil gebruikt. Hiervoor heb ik het recept genomen dat Marjolein de Vos zo lekker vindt, met mosterddressing. Was inderdaad erg lekker, maar wel wat aan de zure kant, misschien omdat ik geen rode azijn in huis had en daarvoor 2 lepels witte en 1 lepel balsamico azijn genomen had. Ik hield wel veel dressing over. Goed voor morgen voor over de sla bij het gebakken visje.



Recept:
500 gram speziebonen in kokend water in ca. 8 minuten bijtgaar koken.
1 dl olijfolie in pannetje verwarmen
In kommetje mengen:
2 el dijonmosterd
3 eetlepels rode wijnazijn
zout en peper
evt. peterselie

Bereiding:
Hak de peterselie fijn, doe de azijn met peper en zout bij de mosterd en klop goed. Blijf kloppen terwijl je de voorverwarmde olie in een straaltje toevoegt. Giet de dressing over de sperziebonen.

Het smaakte echt lekkerder dan het eruit ziet.



Geen opmerkingen: