donderdag 30 september 2010

Griekse bloemkool


Griekse bloemkool

1 bloemkool, in roosjes
olijfolie
1 rode ui in stukjes
1 rode en 1 groene paprika in stukjes
4 rijpe tomaten in stukjes
1 tl tomatenpuree (uit tube)
2 lente-uitjes
peterselie
1 tl chilivlokken
eventueel feta
Bereiding:
  1. Kook de bloemkoolroosjes ca.10 minuten.
  2. In hapjespan: Bak ui tot ietsje zacht,
  3. doe de chilivlokken erbij.
  4. Voeg de paprika toe en laat even bakken tot de paprika wat zachter is.
  5. Doe de tomaat erbij en laat ook die zachter worden.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en een snufje suiker, kruid met peper en zout.
  7. Doe de lente-ui en de peterselie erbij.
  8. Voeg de bloemkoolroosjes toe en schep goed om.
  9. Kruimel eventueel de feta erover.

Geen opmerkingen: