zondag 26 september 2010

Thai beef salad

Vanavond een restje Thai soup van gisteren gegeten, dus daarbij moest iets Thais gemaakt worden. Het recept uit het kleine CADAC boekje genomen en beetje aangepast.

 

 
.
Marinade:
450g biefstuk
3 eetlepels sojasaus
2 knoflookteentjes, crushed
3 el  lemon-of citroensap
Gemengde sla met munt,
basilicum en korianderblaadjes 
Dressing
2 red chilis, thinly sliced
3 tbsp. soy sauce
2 tbsp lime juice or lemon
2 tsp palm sugar or brown sugar
1 spring onion thinly sliced

 
  1. Biefstuk marineren, min. 10 minuten.
  2. In totaal 3 min op gloeiend hete plaat grillen. 5 min opzij leggen op 2 gekruiste vorken.
  3. Borden opmaken met de sla.
  4. Vlees in dunne plakjes snijden en even opwarmen in een koekenpan met een beetje kippenbouillon en de rest van de marinade.

Handig: Diepvries biefstuk van de Lidl. Die zijn een beetje gemarineerd en dus mals. Het rare smaakje merk je niet meer door de sojamarinade.

Geen opmerkingen: