vrijdag 24 september 2010

Thai Chicken Noodle soup


Gisteren kip gegeten. Van het restje deze soep gemaakt, naar het recept van Nigella.


1 ltr chicken stock
150g thin rice noodles or mungbean thread vermicelli
200 ml coconut milk
3 à 4 cm fresh ginger, peeled and slices thinly
2 x 15ml tablespoons fish sauce
1 fresh long chili, de-seeded and cut into strips
1 teaspoon turmeric
1 teaspoon tamarind paste
1 teaspoon brown sugar
2 x 15ml tablespoons lime juice
Left-over chicken, shredded - approx. 150gr (about 2 breakfast cupfuls, loosely packed)
250g tender-shoot stir-fry or other assorted vegetables

Ik had geen tamarinde in huis; daarvoor een beetje granaatappelzuur en azijn gebruikt. De geelwortel (koenjit) was ook op, daarvoor spigol gebruikt. Tot overmaat van ramp geen rijstnoedels in huis. Dan maar spaghetti.
Het resultaat was niet onaardig. Er ontbrak nog iets aan, maar ik weet niet wat.

Geen opmerkingen: