zaterdag 19 maart 2011

Cuban sandwich


Het restje vlees van de geroosterde varkenspoot van gisteren was precies geschikt voor een Cubaanse sandwich.
Ingrediënten:
Stokbrood of ciabatta
Gele monsterd
Ham
Geroosterd varkensvlees
Zwitserse kaas
Zoetzure augurken (party sticks)




Update: In Havanna in Restaurante Europa de echte Cuban sandwich gegeten. Hij heet daar sandwich campesino.


Bereiding:
  1. Snij het brood doormidden en bestrijk elke snijkant met mosterd.
  2. Beleg de ene helft van het brood met een plak ham en daarop het geroosterde varkensvlees.
  3. Beleg de andere helft met de plakken augurk en daarop een plak kaas.
  4. Leg de beide broodhelften opelkaar.
  5. Leg de sandwich op een grillplaat, zet er een zware pan op en druk de sandwich zo plat mogelijk. De sandwich is klaar als de kaas gesmolten is.

3 opmerkingen:

Clementine zei

Dat is om vast in de sfeer te komen. Ik heb een gids gekocht over Cuba. Het eten schijnt niet zo bijzonder te zijn daar.

Jannie zei

Ja, dat heb ik ook gelezen. Er zijn, geloof ik, niet eens levensmiddelenwinkels of markten waar je iets kan kopen. Maar ze zullen toch veel vis hebben; bruine bonen met rijst is ook niet mijn favoriet. Alleen hopen dat de vissen niet rond Japan hebben gezwommen. Maar we gaan niet voor het eten - volgend jaar lekker eten in Ceylon. Welk boek heb je? Trotter?

Clementine zei

Nee, le guide du routard 2011 Cuba