zaterdag 12 maart 2011

Vietnamees varkensvlees met citroengras




1-2 uur marineren, daarna zo gebakken.

Ingrediënten:
450 gram varkenshaasje, in dunne reepjes
Marinade:
1 el soja
4 tl vissaus
2 tl maïzena
1 st. citroengras, heel fijn gehakt
3 el sjalotjes, heel fijn gehakt
1-2 groene pepers (ik heb hier rode gebruikt), heel fijn gehakt
1/2 tl gemalen peper
2 tl suiker
1 tl hete madras kerriepoeder
1 el plantaardige olie

 

Bereiding:
Roerbak ongeveer 2 minuten.
Strooi er gebakken sjalotten en verse koriander overheen (heb ik niet gedaan). Ik heb er lente-uitjes over gedaan.
Het was zó ook lekker.
Naar recept uit de Curry bible van Madhur Jaffrey.
Pepers zijn trouwens wonderbaarlijk goed in te vriezen; ze blijven alsof je ze net gekocht hebt.



1 opmerking:

Clementine zei

Ik heb een hele doos ingevroren pepers, groen en rood, groot en klein van een collega gekregen die ze in zijn tuin kweekt. Ze blijven inderdaad heel goed in de diepvries.