maandag 28 maart 2011

Kalfsoester met saliejus en Tulbandjes van Romeinse sla





Ingrediënten kalfsoester:
2 eetlepels pijnboompitten
2 kalfsoesters, op kamertemperatuur
25 g boter
2 eetlepels olijfolie
1 el fijngesneden verse salie
3 teentjes knoflook, in plakjes
1 eetlepel balsamicoazijn
150 g Marsala
Eventueel ravioli rossi of andere pasta

Bereiden:


  1. In pan ruim water met wat zout voor de pasta aan de kook brengen.
  2. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren.
  3. Kalfsoesters inwrijven met peper. In diepe koekenpan boter en olie verhitten en kalfsoesters in 5 min. rondom bruin en vanbinnen rosé bakken. Vlees op bord leggen, bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warmhouden.
  4. Salie en knoflook door bakvet roeren en 1-2 min. zachtjes bakken. Balsamicoazijn erdoor roeren en snel laten verdampen. Marsala toevoegen en op hoog vuur iets laten inkoken, tot lichtgebonden jus.
  5. Pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Voorzichtig afgieten en door saliejus scheppen. Pasta over twee borden verdelen en bestrooien met pijnboompitten. Kalfsoesters ernaast leggen.

Recept van AH. Lekker, een beetje zoet-zuur.

Geen opmerkingen: