maandag 28 maart 2011

Tulbandjes van Romeinse sla

'Tulbantini' di lattuga romana
Ingrediënten: 
1 st. Romeinse sla (ca 900 gr)
150 gr ui
6 ansjovisfilets op olie
peterselie
azijn
olijfolie
zout en peper


Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 185 gr.
Snij de sla in 4 parten, leg ze op bakpapier beklede bakplaat en besprenkel de sla met 3 el olijfolie en zout en peper. *
Zet de sla ca. 10 minuten in de oven.
Bereiding dressing:
Snij de ui in ringen. Kook de ringen in 150 ml water, 6 el olie en de in stukjes gesneden ansjovisfilet tot het vocht verdampt en het vet begint te spetteren. Voeg 1 lepel azijn en een bosje fijngehakte peterselie toe. Zet het vuur uit.
Afwerking:
Verwijder (knip) de harde nerf van de gebakken sla. Rol de bladeren met een vork (zoals bij spaghetti) op tot tulbandjes. Leg de tulbandjes op de borden en maak af met de ui. Serveer warm.



Het was lekker, maar een beetje gedoe met het wegknippen/snijden van de nerven. Het koelt dan intussen weer af. Je kan natuurlijk ook gewoon in kwarten opdienen.

Uit: La cocina Italiana

* Gebruik bakpapier en geen ovenschaal want het is belangrijk dat de sla snel vocht verliest.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen