vrijdag 18 maart 2011

Varkensbovenpootje Pernil al horno


Ingrediënten voor 2 personen:
 1 varkensbovenpootje
4 à 5 teentjes knoflook
1 grote ui
1 el gemalen komijn
1/2 el paprikapoeder
2 el verse oregano of 1 el gedroogde
1 el zout
2 tl peper
2 el olie
2 el wijn- of ciderazijn

Voorbereiding:
  1. Plaats de poot, kant met zwoerd boven, in een braadslee met rooster.
  2. Snij het zwoerd kruisgewijs in tot op het vlees.
  3. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine, de olie en azijn op het laatst toevoegen.
  4. Wrijf de poot met het mengsel in, goed tussen de inkepingen en in holtes.
Marineer 1 uur of een nacht in de koelkast.

Verder:
  1. Verwarm de oven voor op 200 gr.
  2. Draai de temperatuur lager tot 150 gr.
  3. Voeg een glas water toe.
  4. Rooster de poot ca. 3 uur of langer, tot de kerntemperatuur 70 gr is.
  5. Draai de poot eenmaal om en daarna nog een keer. Bedruip af en toe.
  6. Laat het vlees 15 minuten rusten alvorens het aan te snijden.


Was lekker. Ik had alleen verwacht dat het zwoerd knapperiger zou zijn. Ik heb het op het laatste nog even onder de gril gezet, maar dat hielp niet.

Recept van Mark Bittman van de New York Times.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen