maandag 29 april 2013

Spareribs in pittige ketjapmarinade


Morgen is het kroningsdag, dus gaan we aan koken geen tijd besteden. Koop voor een paar tientjes een slowcooker bij de Kijkshop en haal 1,5 kilo spareribs of krabbetjes bij de slager.

Meng de marinade-ingrediënten in een 3 ltr ziplock diepvrieszak (plaats de zak voor het gemak in bijvoorbeeld een maatbeker), doe de spareribs erbij, rits de zak dicht en meng het vlees goed met de marinade. Zet in de ijskast tot morgen.

De volgende dag doe je de spareribs plus marinade in de slowcooker, zet hem op stand low en na 6, of 7, of 8 uur (dan valt het vlees echt van de ribbetjes) - het kijkt niet zo nauw, eet je lekkerste spareribs ooit.

Ingrediënten:
1,5 kg spareribs
stukje geraspte gember
2 teentjes knoflook uit de knijper
1/2 dl sojasaus
1/2 dl zoete ketjap (bijv. ABC)
2 el hoisin saus
3 el bruine suiker
2 el sesamolie
3 el limoensap
3 el zoete chilisaus
1/4 tl gedroogde chilipeper
1/2 tl chilipoeder
`1/4 tl zwarte peper

Gebaseerd op een recept van Kayotic.




1 opmerking: