zaterdag 6 april 2013

Surinaamse gehaktballen


Nog een recept uit 'De Surinaamse Keuken' uitgegeven in 1981.

Ingrediënten:
500 gr gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
zout, peper, aroma
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl komijn
1 tl laos
1/2 tl gemberpoeder
2 el zoete ketjap
1 el tomatenketchup
1 ei
3 el paneermeel
extra paneermeel
50 gr boter
1 tomaat
1/2 kopje water

Bereiding:

  1. Maak het gehakt aan met gesnipperde ui, uitgeperste knoflook, zout, peper, snufje aroma, specerijen, ketjap, ketchup, ei en 3 el paneermeel en vermeng alles goed.
  2. Vorm er ballen van (doorsnee ca. 8 cm), rol ze door het paneermeel en bak ze bruin in de hete margarine.
  3. Voeg, als de gehaktballen bruin zijn, in stukjes gesneden tomaat en water toe. Zet het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 10 minuten gaar.

Serveer met rijst, groente en sambal.

Ook uit de Surinaamse keuken: Surinaamse snijbonen.

Variatie: meng door het gehakt no 1 tl sambal oelek of 1/2 verse peper in stukjes..



Geen opmerkingen: