vrijdag 7 juni 2013

Salade met geitenkaas en blauwe bessen


In Grubbenvorst, bij Venlo, vindt je, vrijwel aan dezelfde weg, asperge-, rozen-, champignons-, tomaten- en ook een bosbessenkweker. Aan de weg staan automaten waar je dag en nacht hun producten kan kopen.


Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamico azijn
1 theelepel honing
zout, peper
Blauwe bessen
Veldsla
Eventueel wat bloemetjes van kruiden uit de tuin: lavendel, bieslook, tijm,  rozemarijn
Verse geitenkaas, zoals Bettine

Bereiding:
  1. Maak de vinaigrette door olie en azijn dooreen te mengen en op smaak te brengen met honing, zout en peper. Voeg enkele bessen toe en pureer ze met de staafmixer door de vinaigrette.
  2. Meng de vinaigrette met de salade.
  3. Verdeel de salade over de bordjes, schik hierop plakjes geitenkaas, de delen en strooi de rest van de bessen en de bloemetjes hier omheen.
De salade was mooi en lekker.

Gebaseerd op een recept uit de Parool.



1 opmerking: