vrijdag 21 juni 2013

Sticky kippenvleugels



'Americans to Eat 1.23 Billion Chicken Wings Super Bowl Weekend'
Hebben wij eigenlijk een typisch voetbal eten voor op de bank? Bier en chips denk ik. Gelukkig zijn de vleugeltjes zonder voetbal ook erg lekker.
Ingrediënten:
1 kg kippenvleugels (de dunne uiteindjes afgeknipt)
 2 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember
3/4 theelepel zout
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels honing
1 theelepel sesamolie
Snufje cayennepeper
1 1/2 eetlepels sesamzaad, licht geroosterd
1 lente-ui (alleen groene deel), fijngehakt

Bereiding:
  1. Zet ovenrek in bovenste gedeelte van oven en verwarm de oven voor op 220 ° C.
  2. Bekleed  een grote ondiepe bakvorm of bakplaat met folie en vet in met wat olie.
  3. Hak knoflook en pureer tot een pasta met zout met behulp van een grote zwaar mes. Doe de knoflook over in een grote kom en roer er de sojasaus, hoisin, honing, olie, en cayennepeper door.
  4. Roer de vleugeltje door de marinade. Zet ze eventueel weg voor later gebruik.
  5. Schik de vleugels in 1 laag op de bakplaat of vorm, draai ze halverwege de braadtijd eenmaal om. Braadtijd is ongeveer 35 minuten.
  6. Garneer met gesneden groen van lente-uitjes en geroosterd sesamzaad.


Was lekker, maar voor mij had het wat pittiger gemogen. 






Geen opmerkingen: