zondag 3 januari 2016

Blini's van poffertjesmeelRegelmatig gooi ik een pak poffertjesmix weg dat over de datum is. En dan vraag ik me steeds af waarom ik het in vredesnaam gekocht heb. Toen ik nu mijn versgekochte pak in de kast zette en weer een oud pak zag staan, wist ik het weer. Ik was van plan om met oud en nieuw blini's te maken. En dat denk ik al jaren maar ik doe het nooit, omdat ik gewoon te veel te eten heb gemaakt. Dan blijft het pak in de kast, net zoals de bitterballen in diepvries blijven liggen. Tot mijn zus uit Frankrijk komt, die lust wel een Hollands bitterballetje.
Koopmans poffertjesmix bestaat al gedeeltelijk uit boekweitmeel, dus dat komt goed uit. Ik klop het eiwit apart stijf en meng dat voorzichtig door het beslag.

In pyjama op deze luie zondag smaakte het me best, met de overgebleven fles champagne. Morgen zien we wel weer verder.

Ingrediënten: 
Poffetjesmix
Eieren
Melk
Crème fraîche of zure room
Mierikswortel uit een potje
Dille
Olie om te bakken
Gerookte zalm

Bereiding:

  1. In de ene kom maak je het beslag volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, maar scheid het eiwit van het geel. Doe het eigeel door het beslag. 
  2. In een ander kom klop je het eiwit op tot stijve pieken en meng dit op het laatst door het beslag in de andere kom.
  3. Bak de poffertjes in een ingevette koekenpan en bestrijk ze met crème fraîche, eventueel gemengd met een lik mierikswortel uit een potje.
  4. Leg er een plakje (lichtgerookte sashimi) zalm op en bestrooi met dille.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten