vrijdag 1 januari 2016

Ramaki, kippenlevertjes met spek uit Hawaii



Ingrediënten:
500 gr kippenlevertjes*
1/4 cup (60 ml) sojasaus
1/4 cup (60 ml) Sherry
1 el geraspte gember
4 tenen knoflook, geraspt of uit de knijper
1 el olie
eventueel 1 el bruine suiker
zout en peper

waterkastanjes
ontbijtspek


Bereiding:

  1. Maak de kippenlevers schoon, verwijder zeentjes en alles wat er groenig uitziet.
  2. Zet de kippenlevers in de soja, sherry, gember, knoflook, suiker en de olie en laat ten minste een uur in de marinade staan.
  3. Leg een half plakje spek op het werkblad, leg er een schijfje waterkastanje en een half uitgelekt levertje op, rol op en zet vast met een prikker.




Leg ze op bakpapier, bestrijk ze met de overgebleven marinade en bak ze in de oven of zet ze onder de gril tot het spek krokant is.

Ze waren zo op.

*Ik kook ze eerst 1 minuut, dan drogen de levers niet uit.


2 opmerkingen:

geya zei

kook je de levertjes dan voor of na het marineren?

Jannie zei

Voor het marineren. Ik krijg er gelijk weer zin in..