zaterdag 9 januari 2016

Snelle Vietnamese gekarameliseerde vis




Ingrediënten:
4 visfilets van vette vis, bijvoorbeeld makreel, forel of dunne zalmfilets
1 el neutrale olie
1 stengel citroengras
50 gr lichtbruine suiker
2 el Thaise of Vietnamese vissaus
1,5 el sojasaus
1 tl geraspte gember
1/2 tl zwarte peper
1 bosui, in schuine reepjes gesneden
Dun gesneden rode of groene peper
Koriander naar smaak

Bereiding:
  1. Kwast de filets in met olie. Zet apart.
  2. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengel in stukken van 5 cm. Plet de stengels.Doe de stukken citroengras, suiker, vissaus, gember en zwarte peper in een grote bakpan. Meng goed door elkaar en laat op middelhoog vuur 1 à 2 minuten sudderen tot stroperig.
  3. Doe de vis, huidkant beneden, in dezelfde pan. Bak zachtjes en lepel de saus over de vis gedurende 2 minuten; draai de filets voorzichtig om en bak nog 2 tot 3 minuten.
  4. Leg de visfilets op een serveerschaal en garneer met de bosui, peper en koriander.Besprenkel met de overgebleven saus.


Was lekker. Het vel werd niet echt krokant. Daarvoor moet je dit recept nemen.

Recept Good Food Magazine en NYT Melissa Clark

Geen opmerkingen: