zaterdag 23 januari 2016

Kip uit de oven met tomaten, mozzarella, pancetta, ansjovis en gedroogde peper









Eerst denk je mmm, een beetje gewoontjes , 't lijkt wel een pizzasaus, die tomaten met mozzarella.' Maar de ansjovis en de gedroogde rode pepertjes geven het net die oppepper, waardoor het echt lekker wordt.

Ingrediënten:
1 kip van 1,5 kg of kippendelen
2 tl zout
1 tl zwarte peper
1 el extra-vergine olijfolie
150 gr pancetta in blokjes
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 ansjovisfilets
1/2 tl rodepepervlokken
2 blikken à 400 gr pruimtomaten
basilicum
225 gr mini mozzarella of mozzarella in stukjes gescheurd

Bereiding:
Verhit de oven voor op 200C.

  1. Droog de kip met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  2. Neem een grote pan die in de oven kan, verhit de olie op middelhoog vuur. Bak de pancetta onder voortdurend roeren goudbruin. Schep met een spatel de pancetta op keukenpapier.
  3. Doe de kip in de pan. Bak de kip aan alle kanten bruin in ongeveer 10 minuten. Leg de kip op een schaal. Verwijder het vet uit de pan op 1 el na.
  4. De de knoflook, ansjovis en rode peper vlokken in de pan; bak 1 minuut. Roer er de tomaten en de basilicum door. Breng aan de kook, maak de tomaten stuk met een houten lepel en laat de saus wat inkoken, in ongeveer 10 minuten.
  5. Doe de kip terug in de pan. Plaats de pan in de oven en bak de kip, zonder af te dekken, tot de kip niet meer roze is in ongeveer 30 minuten.
  6. Verdeel de mozzarella boccocini over het gerecht. Zet de oven op grillen. Zet de pan terug in de oven tot de kaas gesmolten is en bubbelt, in 2 tot 3 minuten. Garneer met pancetta en gehakte basilicum.


Recept uit de New York Times van Melissa Clark

Geen opmerkingen: