woensdag 13 juli 2016

Griekse reuzenbonen met geroosterde paprika, olijven en feta







De salade kan warm, op kamertemperatuur of gekoeld geserveerd worden.

Ingrediënten:
450 gr Griekse reuzenbonen, een nacht geweekt
3 laurierblaadjes
4 geroosterde rode  paprika's uit pot, uitgelekt en afgespoeld
2 grote rode uien, fijn gehakt
1 cup ontpitte Kalamata of andere olijven naar keuze
4 el kappers, uitgelekt en afgespoeld
100-159 extra vergine olijfolie
3 el rode wijnazijn of balsamico
zeezout
versgemalen peper
gedroogde oregano
150 gr feta, verkruimeld

Bereiding:

  1. Giet de bonen af en doe ze in een pan met ruim water, zodat de bonen 8 cm onder staan. Doe de laurierblaadjes in de pan. Breng de bonen op middelhoog vuur aan de kook, schuim af, zet het vuur laag en laat sudderen tot de bonen zacht zijn maar niet uit elkaar vallen, ongeveer anderhalf uur. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  2. Hak de geroosterde paprika's of snijd ze in repen. Meng de bonen met de fijngehakte rode ui, de geroosterde paprika,de olijven, kappers, olijfolie, azijn, zout oregano en peper. Maak af met verkruimelde feta.


Recept  Diana Kochillas

Geen opmerkingen: