zaterdag 2 juli 2016

Wortelen met Taleggio en over de voedingswaarde van groenten en fruit


Had ik altijd gedacht dat die paarse wortelen een nieuwigheid was om de verkoop van wortelen te bevorderen, blijkt dat de paarse juist De Originele wortel is en dat De Oranje wortel 400 jaar geleden gekweekt werd ter ere van het huis Oranje - eigenlijk een politieke daad. Dat staat te lezen in het boek Eating on the Wild Site van Jo Robinson. Kijk verder onderaan deze post voor heel veel boeiende en wetenswaardige informatie over ons voedsel.

Ingrediënten:
800 gr wortelen
180 gr taleggio
40 gr geraspte kaas
2 eieren
1 dl slagroom
1 sjalot
1 el gehakte peterselie
boter
olie
peper en zout

Bereiding:
  1. Verhit 2 el olie in een pan, voeg de fijngehakte sjalot toe en wanneer die doorzichtig is doe je de in plakjes van 1 cm wortelen toe, meng, bak 10 minuten, zout en peper erover en na 5 minuten haal je de pan van het vuur. 
  2. Bewerk de taleggio in een schaaltje tot  min of meer een crème, vermeng met de eieren, de geraspte kaas, de room, een beetje zout en peper. 
  3. Vet een ovenschaal in, leg er de wortelen in, bedek met de taleggio crème en bak in een voorverwarmde oven op 220C gedurende 20 minuten. Haal uit de oven, bestrooi met peterselie, serveer.


Recept Il Cucchiaio d'argento

Wil je verder weten waarom Golden Delicious geen goede keuze is maar Granny Smith wel, waarom ingeblikt fruit vaak beter is dan vers en donkere groenten beter zijn dan lichte, lees en bekijk het interview met Jo Robinson op de pagina van Mergen Metz over de voedingswaarde van groente en fruit 

Klik hier voor Jo Robinson in een interview met de Huffington Post

Geen opmerkingen:

Een reactie posten