woensdag 6 juli 2016

Tomatensalsa en komkommer 'chips'





Een fris hapje zonder veel koolhydraten. Je kunt de salsa twee dagen in de koelkast bewaren.

Ingrediënten:
1 1/4 pond tomaten, fijngehakt
1/2 kop fijngehakte zoete ui
1/2 kop fijngesneden koriander
1 kleine jalapeño peper, zonder zaadjes en gehakt
2 eetlepels vers limoensap
Zout en versgemalen peper
1 grote komkommer, in plakjes gesneden van ½ - 1 cm


Bereiding:
Meng in een kom de tomaten met de ui, koriander, jalapeño en limoensap en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salsa met de komkommer chips. Of in een komkommerbootje.





De salsa was ook lekker met shoarma, van die dungesneden van de Turk.
Neem een Arabisch (Libanees?) brood, trek de bovenkant van de onderkant af en vul met shoarma, tomatensalsa en fijngesneden sla. Rol op.



Recept tomatensalsa Food&Wine

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen