vrijdag 1 juli 2016

Pizza van bladerdeeg met basilicum, knoflook en tomaat
Dit recept van Rick Stein is met pistou; het Franse zusje van de pesto. Vorig week hadden ze bij Lidl (ja, alweer Lidl) verse pesto en die was heel lekker; wat een verschil met die glazen potjes. Bovendien hadden ze coeur de boeuf tomaten. Koop ze niet als ze er rijp uitzien, want dan zijn ze melig, ze rijpen namelijk van binnen uit. Dus ik heb het maken van de pistou oversgeslagen en de kant en klare pesto gebruikt.Ingrediënten:
1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
2 grote tomaten zoals coeur de boeuf
1 teentje knoflook, heel fijn gehakt
2 tl extra vergine olijfolie
basilicumblaadjes ter garnering
Voor de pistou:
50 gr verse basilicumblaadjes
3 grote tenen knoflook
1 klein rijp trostomaatje, ontveld en klein gesneden
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
150 ml olijfolie
Bereiding:

  1. Vet een bakblik in. Snij met behulp van een bord een cirkel van 30 cm uit. (Het bladerdeeg is 24x40 cm, dus je moet er een stukje aanplakken).  Prik het deeg overal in met een vork, behalve de rand. Leg het op een blad of vel en zet het 20 minuten in de koelkast.
  2. Verhit de oven voor op 200C.
  3. Bak het bladerdeeg 20 minuten, haal het uit de oven en laat het inzakken. Druk het zonodig een beetje naar beneden.
  4. Maak de pistou: doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine. Met lopende motor voeg je beetje bij beetje de olie toe tot het dik wordt. (Of in de vijzel). Maak op smaak met 1/4 tl zeezout en wat zwarte peper.
  5. Leg de tomaten op z'n kant, snijd de uiteinden eraf en snij de tomaten in zo dun mogelijke plakken. Bestrijk het bladerdeeg met 2 el pistou en schik er de tomatenplakken, dakpansgewijs op. Strooi er de knoflook overheen en 1/4 tl zeezout en wat zwarte peper en besprenkel met olijfolie. Bak 10-15 minuten tot het gebak krokant is. Garneer met basilicumblaadjes.
Was heel smakelijk. Gegeten met deze salade met kaas uit de oven. Weer een dag zonder vlees.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten