maandag 25 juli 2016

Groenten in laagjes uit de ovenIngrediënten:
1 grote aubergine in plakken van ruim 1/2 cm
4 courgettes in plakken van ruim 1/2 cm
2 portobello's in plakken
125 cl extra vergine olijfolie 
zout en peper
2 of meer  pruimtomaten in plakken van 1/2 cm
2 el kleingesneden knoflook
balsilicum
Geraspte Parmezaanse kaas
Broomkruimels, bij voorkeur van vers brood

Bereiding:
Verhit op oven voor op 200C.

  1. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Of zet de oven aan op grillstand en schuif de plaat ongeveer 10 cm onder de grill.
  2. Kwast de groenten licht met olie in en besprenkel ze met zout en peper. Rooster of gril de groenten tot ze zacht zijn.
  3. Vet een springvorm van 20 cm in.
  4. Leg een derde van de aubergineplakken op de bodem, dan de helft van de courgette, paddenstoel, tomaten, knoflook en basilicum en besprenkel elke laag met met zout en peper.
  5. Herhaal de lagen tot alle groenten op zijn. Druk de taart aan om zo compact mogelijk te maken. Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en broodkruimels en besprenkel met ongeveer een eetlepel olie.
  6. Bak de taart tot door en door heet is en de bovenkant bruin is, in ingeveer 30 minuten. Laat 5 minuten rusten alvorens de ring te verwijderen. Laat dan nog 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.


Ik maakte het taartje met 1 aubergine, 1 courgette, 2 tomaten en 1 portobello in een bakje van 20 x 13 cm. De portobello vond je bijna niet terug, dus zou ik een volgende keer weglaten. Rode paprika lijkt me wel een goed idee. Verder heb ik er op een beetje ansjovispasta bij gedaan.

Recept Mark Bittman NYT
Geen opmerkingen:

Een reactie posten