maandag 7 november 2016

Gebakken scamorza kaas met rucola, gedroogde tomaten en twee pesto'sAfgelopen week verkocht Lidl tijdens de Italiaanse week Scamorza kaas. Tijdens de vorige Italiaanse  actie kocht ik de gerookte versie, die bakte ik in de oven en at er bloemkool bij. Dat recept staat hier. Deze keer kocht ik de scamorza bianca en maakte deze heerlijke salade. Het lijken veel ingrediënten maar ze is niet moeilijk te maken. Een andere kaas, bijvoorbeeld Provolone is ook een goed idee. Hier heb ik de rucolapesto vervangen door pesto uit een potje.

Ingrediënten:
12 roma tomaten, in de lengte doormidden gesneden
extra vergine olijfolie
zout
suiker
oregano
rucola grote zak
ca 100 gr zongedroogde tomaten op olie, gehakt
1 el rode wijnazijn 
1 el witte wijnazijn
1,5 el neutrale olie
250 gr scamorza in plakken gesneden (ongeveer 6 plakken)

Bereiding:
  1. Verhit de oven voor op 180C. Leg de tomatenhelften, gesneden kant boven, in een enkele laag op de met alu folie beklede bakplaat. Sprenkel er olijfolie, zout en suiker over en bestrooi met oregano. Bak de tomaten ongeveer 1 uur, tot ze zacht maar nog intact zijn. 
  2. Meng in een keukenmachine 3 handen rucola met 60 ml olijfolie tot een zachte pasta. Maak op smaak met zout en doe de pesto over in een schaaltje. Veeg de keukenmachine schoon.
  3. Maal de zongedroogde tomaten en 120 ml olijfolie in de keukenmachine tot een grove puree. Maak op smaak met zout.
  4. Meng in een schaal de azijnen met de neutrale olie en 1,5 el olijfolie. Maak op smaak met zout.
  5. Neem een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de scamorza op hoog vuur, draai een maal om en haal eruit net voor ze smelt. (2 minuten) Leg de scamorza op de borden.
  6. Meng in een grote kom de rucola met de dressing. Schik de sla op de borden langs de kaas. Leg een kloddertje pesto op de kaas Leg de tomatenhelften langs de salade, besprenkel met olijfolie en serveer direct.


Was lekker.
Recept van Giorgio Loctelli en Rosita Missoni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten