dinsdag 1 november 2016

Snelle lunch met instant noedelsoep





Je ziet ze in elke supermarkt en niet alleen meer in de toko: de instant noedels in zakje of beker. Ik neem gelijk aan dat het niet super gezond en vast stikt van de e-nummers, maar met extra groenten is het best wel een lekkere lunch. Eet het als je alleen bent, slurp ongeneerd en geniet.

Ingrediënten p.p.:
1 pak of beker noedels (ik had die van AH, de soba noodles met chili)
1 ei p.p.
Shanghai paksoi of spinazie
Enoki paddenstoelen of gewoon champignons
eventueel silken tofu in blokjes gesneden.

Bereiding:

  1. Kook de eieren gedurende 6 minuten, laat ze afschrikken en pel ze.
  2. Zet een pan met water op. Haal het kruidenzakje uit de verpakking. Zodra het water kookt, voeg je de kruiden toe, roer goed door.
  3. Doe daarna de groenten en de tofu erbij. Kook tot de bladgroente zacht is. Haal de groente, paddenstoelen en de tofu eruit. Voeg vervolgens de noedels toe aan de bouillon en kook tot de noedels beetgaar zijn.
  4. Giet de bouillon en de noedels in kom(men). Leg daarop de groente, de tofu en de eieren.


Gebaseerd op recept van Amazing Oriental.


Geen opmerkingen: