zondag 20 november 2016

Gevulde vis, zoals heek, merluzza, kabeljauw



Een heerlijk gerecht, niet moeilijk te maken en geschikt voor feestelijke dagen. Heek of merluzza vind je vooral op de markt.

Ingrediënten:
1 staartstuk van een heek, schoongemaakt en in twee grote filets
1 prei, het witte gedeelte en een beetje van het groen, heel fijn gesneden
100 gr champignons in plakjes
8 grote garnalen
olijfolie
witte wijn
peterselie
zout en peper
3 tenen knoflook, in plakjes gesneden
citroensap

Bereiding:

  1. Bak in een koekenpan in een beetje olie de knoflook goudbruin. Voeg de fijngesneden prei erbij.
  2. Was de vis, droog af met keukenpapier.
  3. Doe de champignons in de pan met de knoflook en prei en laat ze een paar minuten op middelhoog vuur sudderen. Bestrooi met zout en peper.
  4. Pel de garnalen en snijd ze in stukjes. Doe ze bij het champignonmengsel en draai het vuur hoog.
  5. Leg een deel van de staart in een ovenschaal, bestrijk met de inhoud van de koekenpan en 
  6. bedek met het tweede deel.
  7. Maak de alioli met 2 tenen fijngemaakte knoflook en de olijfolie. Goed vijzelen/mixen en een beetje citroensap en zout toevoegen.
  8. Bedek de vis met alioli.
  9. Doe de schaal in een voorverwarmde oven op 180C gedurende 20 minuten. Na 10 minuten giet je er een scheut witte wijn bij en de resterende grote garnalen (2 p.p.).
  10. Laat 5 minuten rusten en serveer.


Lekker hoor. Recept Cocinando con mamá.


Geen opmerkingen: