zaterdag 18 februari 2017

Bloedworst tarte tatin




Als je denkt dat bladerdeeg met ui en bloedworst wel heel gewoontjes is, bedenk dan dat het van de befaamde Franse kok Cyril Lignac komt. Mocht je in een van zijn Parijse restaurants willen eten en de beau monde ontmoeten, is hier zijn website http://www.cyrillignac.com/#

Maak 1 grote tarte tatin of individuele taartjes.








Ingrediënten:
4 plakken goed gekruide bloedworst van ongeveer 1 cm dik*
4 grote uien, gehalveerd en in dunne plakken gesneden
50 g rozijnen
klont boter
4 eetlepels zonnebloemolie
zout en peper
4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries of een rol bladerdeeg uit de koeling


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.

  1. Verhit boter en olijfolie in een braadpan op laag vuur en laat, met het deksel op de pan, de uien en rozijnen zachtjes garen tot de uien transparant en heel zacht zijn (duurt zeker 20 minuten). Schep uien en rozijnen uit de pan en bak de plakken bloedworst op hoog vuur in 1 minuut aan één kant bruin.
  2. Leg de plakken bloedworst in een taartvorm met antiaanbaklaag, met de gebakken kant naar beneden. Strooi er zout en peper naar smaak overheen. Schep er de uien en rozijnen op en bedek ze met de lap bladerdeeg, die u aan de randen goed instopt. Prik met een vork her en der wat gaatjes in het deeg en zet de taart een klein half uur in de oven.
  3. Haal de taart uit de oven en laat hem een minuut of vijf staan. Keer hem om op een schaal en serveer hem warm.
Ik vond het wel lekker.


* De marktslager "de groene horizon" heeft lekker pittige bloedworst.

1 opmerking:

  1. Lijkt me best lekker. Cyril Lignac is ook de man van mijn pannenset.

    BeantwoordenVerwijderen