woensdag 8 februari 2017

Spruiten met spek en amandelen van Nigel SlaterUit de laatste Allerhande het "Hollandse" spruitenrecept van de Engelse schrijver en TV kok Nigel Slater.


Ingrediënten:
400 g spruiten
100 g spekreepjes
1 ui
50 g boter
250 ml volle slagroom*
100 g geroosterde amandelen

Bereiding:

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op halfhoog vuur krokant. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Halveer de spruiten en leg ze op de snijkant in een enkele laag in een hapjespan. Voeg de boter toe en laat de spruiten op laag vuur heel licht kleuren.
  2. Voeg de uienringen toe en bak nog 10 min. tot de spruiten gaar en de uien glazig zijn. Voeg de room toe en vervolgens de amandelen. Er is geen zout nodig, omdat het spek al zout is. Verwarm nog even kort en serveer.

* Met volle slagroom wordt waarschijnlijk double cream bedoeld, met een vetpercentage van 48%. Onze supermarkt slagroom heeft 35% vet. Wil je double cream hebben moet je een deel van de slagroom door mascarpone vervangen, maar dan is het geen "Hollands"gerecht meer.
Ik heb hier de gangbare slagroom gebruikt, maar heel veel minder dan in het recept staat, want ik neem aan dat het niet de bedoeling is dat je een plas slagroom op je bord hebt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten