donderdag 16 februari 2017

Soep van geroosterde knolselderij met blauwschimmelkaas




Ingrediënten:
1 knolselderij
3 teentjes knoflook, met schil
5 takjes verse tijm
Scheutje olijfolie
1 liter groentebouillon
Klein scheutje (kook) room 
5 eetlepels blauwschimmelkaas, bijv. gorgonzola
zwarte peper en eventueel zeezout uit de molen



Bereiding:
  1. Neem een bakblik. Indien niet geëmailleerd, leg er een laag bakpapier in. Hussel in een kom de blokjes knolselderij door de olie. Verdeel dit in het bakblik, leg de takjes tijm ertussen en de teentjes knoflook. Zet dit 30 minuten in een oven op 220o C
  2. Haal de takjes tijm er voorzichtig uit en schraap de blaadjes er boven een schoon en leeg bord af. Zet dit even weg. Haal de knoflooktenen er uit – die zijn nu zacht.
  3. Doe de gebruinde blokjes knolselderij over in een pan. Knip de topjes van de teentjes knoflook en knijp de inhoud er uit, bij de knolselderijblokjes in de pan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook.
  4. Zet de staafmixer er in en het wordt een wat lichtbruine, dikke soep. Scheut room en zwarte peper er naar smaak doorheen doen. Klaar.
  5. Serveer het in borden of kommen. Doe er wat blokjes kaas bij (indien harde kaas: geraspt) en strooi er tijmblaadjes over. Giet er een sliertje lekkere olijfolie over.


Recept Made by Ellen gelezen bij MergenMetz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten