zaterdag 25 februari 2017

Gehakt met kerstomaatjes en mozzarella



Toen Nigella's kookboek Nigellissima verscheen, waren de kritieken niet van de lucht: het was helemaal niet authentiek Italiaans en wat verzon ze nu weer - een vleespizza! Getver. "Ik heb het aan mijn hond gevoerd en die lustte het niet eens".  Dat nodigt niet echt uit om te maken. Tot ik vorige week pizza di carne tegenkwam in Donna Moderna, dus eerlijk en echt waar in een authentiek Italiaans damesblad.


Het recept is een beetje van Nigella en een beetje van Donna Moderna:

Ingrediënten:
500 gr half om half gehakt
2 eieren
3 el Parmezaanse kaas
3 el paneermeel of havermout (geen snelkook) 
peterselie
peper en zout
Topping:
200 gr kerstomaatjes
12 groene olijven zonder pit
125 gr mozzarella

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C
  1. Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten. Niet te veel kneden, anders wordt het te compact.
  2. Neem een metalen vorm van ongeveer 28 cm, beboter hem en duw er een dunne laag gehakt in. Verdeel er de kerstomaatjes over (als ze groot zijn door de helft), ingesneden zoals op de foto en zet 10 minuten in de oven.
  3. Voeg de mozzarella en de olijven toe en bak nog 10 minuten verder.

Hoe het smaakte? Nou ja, gewoon zacht gehakt met tomaat en mozzarella.







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen