donderdag 6 augustus 2020

Feestelijke Mexicaanse Maissalade



Deze week heeft Lidl o.a. Mexicaanse producten in de aanbieding. Zo kwamen er maissalade en wraps met krokant varkensvlees, soort van carnitas, op tafel.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 1 rode ui
  • 3 kleine vleestomaten
  • 2 paprika's (bijv. rood en oranje)
  • 3 wortels
  • 2 maiskolven, gegaard, vacuüm verpakt, of 400 gram mais uit blik
  • 8 takjes peterselie
  • 1 kleine ijsbergsla
  • 2 sinaasappels

Vinaigrette:

  • 125 ml witte balsamicoazijn
  • 1-2 tl rietsuiker
  • zout en peper
  • 5-6 el olijfolie
  • 125 gr tortillachips voor erbij.


Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de paprika's in kleine blokjes. Rasp de wortels grof. Hak de peterselie fijn. Snijd de sla in vieren en snijd hem in reepjes van de stronk.  Snijd de mais van de kolven.. Meng alles in een grote schaal.
  2. Vinaigrette: Pers de sinaasappels uit en meet ca. 125 ml sap af. Roer het sap, de balsamicoazijn en de rietsuiker door elkaar. Zout en peper. Klop de olijfolie erdoorheen.
  3. Meng de vinaigrette door de salade.
  4. Serveer desgewenst met tortilla-chips, en/of zure room en guacamole.


Voor de tortilla chips heb ik tortilla wraps in stukjes geknipt en in de airfryer gebakken.

Twee dagen later vond ik nog een restje in de koelkast. De salade was nog steeds lekker, dus je kunt hem gerust van tevoren klaarmaken.


Recept Koken en Genieten

2 opmerkingen:

Clementine zei

Dit recept ga ik morgen klaarmaken samen met een tex mex "vleesbrood" : https://www.mycuisine.com/recettes/pain-de-viande-tex-mex/

Clementine zei

Ik heb de salade gemaakt, maar anders opgediend. Hij was lekker en bovendien makkelijk te maken.
https://theblogdeclementine.blogspot.com/2020/09/salade-mexicaine.html

Het kwam er niet van een tex mex vleesbrood te maken. Blijft op mijn lijstje staan.