maandag 24 augustus 2020

Scholfilet in Witte Wijn-Botersaus




Ingrediënten:

  • 800 gr scholfilet 
  • 1 citroen 
  • 1 takje peterselie 
  • 1 dl witte wijn 
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie. 
  • meel  
  • boter 
  • zout en peper

Bereiding:
  1. Haal de scholfilets door de bloem en bak ze in een pan met 2-3 eetlepels extra vierge olijfolie, dit duurt 2-3 minuten per kant.  
  2. Blus af met 1 dl witte wijn, haal de vis uit de pan, voeg peper en zout naar smaak toe. 
  3. Snijd zo dun mogelijk wat schil (zeste) van een onbehandelde citroen en pers deze uit.  
  4. Giet het citroensap in de pan met het kookvocht en klop het op met een klont boter. Haal van her vuur en giet de saus over de vis en maak het gerecht af met wat citroenschil en flink wat gehakte peterselie.

Was lekker met een gekookte/gestoomde opperdoezer.

Recept Donna Moderna

Geen opmerkingen: