donderdag 6 augustus 2020

Mexicaans Krokant Vlees in wraps




Ik heb al eens eerder Pulled Pork of te wel Carnitas uit de slowcooker gemaakt, wat hier veel op lijkt. Deze schouderkarbonades uit de braadpan gekookt in sinaasappelsap en in eigen vet krokant gebakken is ook heel lekker.
Het recept voor carnitas vindt je hier.

Ingrediënten:

  • 800 g schouderkarbonade
  • 1 ui (grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (grof gehakt)
  • 300 ml sinaasappelsap


Bereiden:


  1. Met scherp mes stukjes bot uit karbonades snijden. Vlees in reepjes snijden en in braadpan doen. Ui, knoflook, 1 el zout en sinaasappelsap erdoor scheppen. Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat. Aan de kook brengen en vlees op hoog vuur (zonder deksel) laten koken tot alle vocht verdampt is. 
  2. Vuur dan laag draaien en vlees in eigen vet in ca. 1 uur zachtjes krokant en bruin bakken.

Lekker met tortilla wraps of taco's en deze Mexicaanse maissalade.

Recept uit kookboek Mexico van Albert Heijn





Geen opmerkingen: