zaterdag 29 augustus 2020

Taugé en Ei Roerbak met Lente-uitjes en Sojasaus



Het komt nogal eens voor dat een doosje taugé net te veel is, zo hield ik over toen ik de Vietnamese kruidensalade maakte. Dan is dit een leuk receptje om de rest op te maken. Ik vond het op de Kikkoman site.

Ingrediënten voor 2 pers.

  • 200 gram Taugé
  • 2 Eieren (klein)
  •  Zout en peper
  • 4-5 lente-uitjes
  • Sesamolie
  • Dressing
  • 1,5 eetl Kikkoman Sojasaus
  • 1,5 eetl.Sesamolie
  • Knoflook (geraspt)
  • Suiker


Bereiding:

  1. Spoel de taugé goed af in een zeef. Droog goed. Snijd het groen van de lente-ui in kleine stukjes.
  2. Verhit een koekenpan met de sesamolie. Begin met het bakken van de taugé en breng op smaak met peper en zout. Giet er een losgeklopt ei bij en roer goed door elkaar op hoog vuur tot het goed gaar is. Stapel het hoog op op een bord.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing. Lepel de dressing over het eimengsel en bestrooi met het groen van de lente-uitjes.

Geen opmerkingen: