donderdag 19 mei 2011

Broccolipuree met sjalotten en bruine knoflookboter

Ingrediënten:
2 el olijfolie
3 grote sjalotten, gesneden
1 medium struik broccoli, schoongemaakt en verdeeld in roosjes; stengel gesneden in stukjes
3 tl boter
2 knoflookteentjes, fijngemaakt
slagroom, verwarmd
½ tl zout
peper

Bereiding: 
  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten toe, en bak ze zachtjes onder regelmatig roeren in 12 minuten goudbruin. Leg de sjalotten op keukenpapier en laat uitlekken.
  2. Breng in dezelfde pan water aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook in 7 minuten zacht. Doe over in een vergiet.
  3. Smelt in dezelfde pan de boter met de knoflook. Roer en wacht tot de boter bruin en geurig is.
  4. Doe de broccoli over in een keukenmachine met de bruine boter. Giet tijdens het draaien de slagroom erbij tot de gewenste dikte. (Of gebruik de staafmixer).
  5. Serveer de broccoli in een schaal en strooi er de sjalotten over
Atkins recept

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen