zondag 29 mei 2011

Visfilet met Italiaanse monniksbaard zeekraal

Filetti di naselli con barba di frate
Ingrediënten:
4 forel- of heekfilets
400 gr monniksbaard*
1 hardgekookt ei
boter
citroen
olijfolie
zout

Monniksbaard


Bereiding:
  1. Maak de monniksbaard schoon en gaar ze in ca. 10 minuten in kokend water.
  2. Laat uitlekken en maak op smaak met 2 lepels olijfolie, zout en het sap van een citroen.
  3. Verhit in een pan 2 el olie en 1 el boter.
  4. Bak de filets 2 minuten per kant.
  5. Deponeer ze op een verwarmde serveerschaal.
  6. Rol nestjes van de monniksbaard en schik ze op de schaal.
  7. Wrijf het ei door de zeef – of gebruik een amandelmolentje – en garneer hier de schaal mee.

* Monniksbaard of  agretti of barba di frate is Italiaanse zeekraal.

Geen opmerkingen: