dinsdag 3 mei 2011

Chinese asperges

Ik had nog een paar gekookte asperges van gisteren over en een ongebakken plak lamsbout van zaterdag.
Ingrediënten:
5 asperges
wat grote diepvriesgarnalen, gepeld
1 eiwit
1 lente-ui of stukje prei
1 plakje verse gember
pale medium dry sherry
sesamolie
1 1/2 dl kippebouillon
olie
zout en peper
bindpapje

Voorbereiding:
  1. Snij de asperges in schuine stukjes van 2 cm.
  2. Snij lente-ui in stukjes en hak de gember fijn. Doe bijelkaar.
  3. Maak sausje van 1,5 dl asperge-/kippebouillon, 1/2 tl suiker en 2 el sherry.
Bereiding:
  1. Verhit op hoog vuur wat olie in de wok. (Bij gebruik van rauwe asperges veel olie om ze te frituren) en bak ze tot ze verkleuren. Schep ze uit de wok en laat uitlekken.
  2. Verhit de wok opnieuw, verhit hierin 2 el sesamolie.
  3. Roerbak de lente-ui en gember tot het geurt.
  4. Roerbak garnalen en voeg sausje toe. Laat 1 minuut koken.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Roer er zoveel van het bindapje door tot de saus licht bindt.
  6. Klop het eiwit los, roer door de saus tot het stolt, voeg de asperges toe en meng alles goed.
Geïnspireerd op recept uit Het Chinese kookboek deel 3

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen