dinsdag 3 mei 2011

Mongools lamsvlees

Ingrediënten vlees:
450 mals ontbeend lamsvlees in stukjes
1 eiwit
2 t. gesneden knoflook
1,5 tl vijfkruidenpoeder
1 cm dungesneden gember
1 tl maizena
1 el lichte sojasaus
Ingrediënten sausje:
3 el rijstwijn/sherry
1 tl maizena
2 el water
3 el olie
Verder:
6 sjalotten

Voorbereiding:
  1. Vermeng het vlees met het eiwit, knoflook, vijfkruidenpoeder, gember, 1 tl maizena en 1 tl sojasaus.
  2. Vermeng 1 tl maizena met de sojasaus, wijn en water.
  3. Hak de sjalotten.
Bereidng:
  1. Verhit de olie in de wok en doe het vleesmengsel erbij wanneer de olie walmt. Temper het vuur en roerbak 3-4 min. tot het vlees kleurt. Haal uit de pan.
  2. Doe sjalotten en sausje in pan en roer tot het dik wordt.
  3. Doe het vlees erbij en laat het geheel 3-4 min. sudderen tot het vlees mals is.

Uit: Chinees koken. Was lekker.

Geen opmerkingen: