zaterdag 21 mei 2011

Gevulde runderrolletjes

Trancetti di manzo con ripieno saporito
Ingrediënten voor 6 pers.:
18 dunne plakjes rauwe ossenhaas ca. 360 gr (of rosbief of carpaccio)
18 uitgestoken rondjes geroosterd witbrood van 5 cm diam.
Vulling: 
80 gram geraspte parmezaan
35 g kappertjes
2 ansjovisfilets op olie
citroen
scheutje olijfolie
peper
50 g peterselie
Bereiding:
  1. Doe alle ingrediënten voor de vulling behalve de peterselie in de keukenmachine en pureer het geheel ca 30 seconden. Voeg de peterselie toe en pureer het geheel kort grof.
  2. Leg de plakjes rundvlees twee bij twee lichtjes overlappend op elkaar.
  3. Bestrijk de 9 dubbele plakjes met vulling (gaat goed met een siliconen pannenlikker) en rol ze op. Halveer de 9 rolletjes.
  4. Leg een half rolletje op elk schijfje brood. Serveer de hapjes gegarneerd met een scheutje olie, peper en naar keuze met fijngehakte peterselie.

Uit: La cucina Italiana - ik heb hier ivm de koolhydraten geen brood gebruikt.

Geen opmerkingen: