zondag 29 mei 2011

Eitjes in een nestje



Ei in schuimnestje

Ei in spinazienestje


Ei in schuimnestje
Ei
Geraspte kaas
Zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 230 gr, bedek een rooster of bakblik met bijv. een siliconenvel of bakpapier, en plaats het rooster in het midden van de oven.
  1. Scheid de eidooiers van het wit. Doe elke eidooier in een apart kommetje.
  2. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf met een beetje zout.
  3. Vouw er voorzichtig de geraspte kaas door.
  4. Maak een bergje eiwit op het bakpapier, maak met een lepel een kuiltje in het midden.
  5. Plaats 3 minuten in de oven.
  6. Doe voorzichtig de eidooier in het kuiltje.
  7. Plaats het rek terug in de oven en laat nog eens 3 minuten bakken.

Ei in spinazienestje: 
ei
plakjes ham
diepvriesspinazie
sjalotje(s)
room
zout,
peper of piment d’Espelette

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 gr.
  1. Laat de spinazie in de magnetron ontdooien en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Pel en hak de sjalotjes en bak ze 3 min. in een beetje olijfolie.
  3. Voeg de spinazie toe, de room, zout en peper.
  4. Laat een minuut of 5 sudderen.
  5. Bekleed de ingevette vormpjes met de plakjes ham, leg de spinazie erop en maak een kuiltje in het midden.
  6. Deponeer het ei in het kuiltje.
  7. Plaats 10 à 15 minuten in de oven.

Serveer eventueel op pasta




Geen opmerkingen: