woensdag 18 mei 2011

Dutch babies - pannenkoeken uit de oven

Heb dit recept gemaakt omdat het er leuk uitziet. Omdat het deeg niet low-carb is, heb ik alleen  het beleg gegeten. Het deeg is een kruising tussen pannekoek en cake.

Ingrediënten voor 1 persoons gietijzerenpannetje:
1 ei
1/4 cup melk
1/4 cup zelfrijzend bakmeel of cakemeel
snufje zout
klein klontje boter
Ingrediënten voor 1 lage gietijzeren pan van 24 cm:
4 grote eieren
1 cup melk
1 cup meel of cakemeel
mespuntje zout
2 el boter
Beleg:
Bosvruchten (uit de diepvries), slagroom
of
Uitgebakken spekjes, geraspte kaas en bieslook

Bereiding:
Plaats een rek in het midden van de oven
Verwarm de oven voor op 200 gr.
  1. Klop de eieren schuimig. Klop de melk erdoor. Klop de meel en zout erdoor tot glad beslag. Zet opzij.
  2. Als de oven op de temperatuur is, plaats een 24 cm gietijzeren koekepan op het rek in de oven en laat her heet worden. Voeg boter en wacht een minuut tot het gesmolten is. Giet het beslag in de pan. Het moet sissen. Schuif voorzichtig het rek met de pan terug in de oven. Bak tot pannenkoek is gerezen, bolle en gouden randen heeft. Baktijd ca. 17-18 minuten.. Voor een mini gietijzeren koeken pan voor een één portie duurt het ongeveer 12 minuten.
  3. Serveer met zoete of hartige topping

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen