vrijdag 10 juni 2011

Artisjokken met spekjes en pijnboompitten

Carciofi ai pinoli

Ingrediënten:
4 artisjokken, vers of uit de diepvries
50 gram gerookte spekblokjes
ui
knoflook
pijnboompitten
citroen
droge witte wijn
bouillon (van blokje)
olijfolie
zout en peper

Bereiding:
  1. Maak de artisjokken schoon of ontdooi de diepvries artisjokken en blancheer ze ca. 5 minuten in kokend water.
  2. Giet af , strooi er zout over en snijd ze in partjes.
  3. Bak de spekblokjes in 2 eetlepels olijfolie in een hapjes/kookpan.
  4. Voeg de fijngehakte ui en een teentje knoflook toe en bak zachtjes aan.
  5. Doe er dan de artsjokken bij, giet er een paar lepels wijn over en bedek met de warme bouillon.
  6. Maak op smaak af, breng het geheel aan de kook en laat de artisjokken in ca. 20 minuten of langer zacht worden, tot er vrijwel al het vocht verdwenen is.
  7. Maak af met citroensap en de (geroosterde) pijnboompitten. Serveer warm.
Recept uit La Cucina Italiana. Natuurlijk is het originele recept met verse artisjokken met nog een stukje steel eraan en met pancetta affumicata. Ik heb het de volgende dag gegeten en het was een lekkere lunch.

Geen opmerkingen: