donderdag 2 juni 2011

Kalkoenrolletjes gevuld met artisjokken




Marinadetijd ca. 8 uur
Ingrediënten voor 4 pers:
4 kalkoenfilets/schnitzels (500 g)
3 artisjokken (uit de diepvries - Turkse winkel)
1 sjalot
1 knoflookteen
geraspte parmezaan
citroen
rozemarijn
peterselie
munt
olijfolie,
zout en peper

Voorbereiding:
Spreid de kalkoenfilets uit in een schaal. Voeg royaal olie, wat peper, takjes rozemarijn en de in ringen gesneden sjalot toe. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat het vlees ca. 8 uur marineren in de koelkast.
Bereiding vulling:
  1. Maak bij verse artisjokken, de artisjokken schoon. Of ontdooi de diepvries artisjokken. Snijd ze in plakjes.
  2. Verhit 3 el olie in een koekenpan met de doorgesneden teen knoflook.
  3. Voeg de artisjokken en het sap van 1/2 citroen toe en bak de artisjokken ca. 2 minuten op hoog vuur.
  4. Haal de pan van het vuur en verwijder de knoflook.
  5. Meng 3 el parmezaan door de artisjokken en laat ze afkoelen (vulling).
Verder:
  1. Haal de kalkoenfilets uit de marinade. Verdeel de vulling over de kalkoenfilets enrol ze op.
  2. Leg ze met de naad naar beneden in een (hapjes)pan op het vuur met 6-7 el olie. Voeg zout toe en doe waneer de olie begint te zissen een deksel op de pan.
  3. Gaar het vlees ca. 20 minuten.
  4. Haal de rolletjes uit de pan, voeg fijngehakte munt en peterselie toe aan het bakvocht en laat het sausje 2-3 minuten indikken.
  5. Serveer de kalkoenrolletjes met het sausje.
Was lekker, vooral door de munt.

Uit La Cucina Italiana.

Geen opmerkingen: