zaterdag 4 juni 2011

Lekker sappige malse kipfilet

Tagliata di pollo al limone
Kipfilet is vaak een beetje droog. Op deze manier is de kip lekker mals en sappig.
Ingrediënten:
(Biologische) kipfilet
salie
thijm
witte wijn
citroen
olijfolie
Bereiding:

  • Verhit een grilpan, leg de kipfilet erop en rooster 3 à 4 minuten per kant.
  • Leg elke kipfilet op een dubbele laag aluminiumfolie. 
  • Strooi er zout en peper over
  • rasp er met een zesteur citroenschilletjes boven  
  • knijp er citroensap over uit,
  • leg er 2 à 3 salieblaadjes op,
  • plus een takje rozemarijn,
  • en een scheutje witte wijn en olijfolie.

Pak de pakketjes goed in zodat er geen lucht ontsnapt.
Plaats de pakketjes een minuut of 8 in een voorverwarmde oven op 200 C.
Leg de kip op een snijplank, snij in plakken en giet het vocht en een sliertje olijfolie erover.


Recept van Italianfoodnet: Italians do eat better. Hier staat het filmpje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen