donderdag 16 juni 2011

Jamie Oliver's springboksteak met bosbessen, sjalotten en rode wijn



Ingrediënten voor 4 pers:
800 gr wildsteaks
5 jeneverbessen
handje verse tijm
peper en zout
olijfolie
4 sjalotten, dun gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1glas stevige rode wijn
200 gr bosbessen
ijskoude boter
Bimi of broccoli

Bereiding:
  1. Maak de tijm, jeneverbessen, peper en zout in de vijzel fijn en roer er 2 scheuten olijfolie doorheen.
  2. Wrijf de steaks ermee in.
  3. Laat een pan op hoog vuur loeiheet worden en schroei het vlees in ca. 7 minuten aan.
  4. Doe het vlees over op een bord en bewaar onder alufolie of in een lauwe oven.
  5. Zet het vuur lager en doe een scheut olijfolie in de pan, voeg de sjalotten met de knoflook toe en bak zachtjes 3 minuten.
  6. Draai het vuur weer hoger en voeg de wijn toe. Laat tot ongeveer de helft inkoken.
  7. Doe de bosbessen erbij en laat nog eens 4 minuten zachtjes sudderen.
  8. Verwijder de pan van het vuur, doe een paar ijskoude klontjes boter in de pan en beweeg de pan in de rondte tot de saus glanst.
  9. Lepel de saus over het gesneden vlees.
  10. Leg het vlees op een bedje van gestoomde bimi.
Was lekker; jammer er niet vaker springbok of kudu verkrijgbaar is.

Geen opmerkingen: